LaatSTE NIEUWSBERICHTEN


6l :: Afspraken laatste schoolweek 3de graad
 

Beste ouders,

wie een oudercontact heeft aangevraagd, zal via de agenda op de hoogte gebracht worden van het uur waarop ze verwacht worden. Ik heb nog niet van iedereen een antwoord ontvangen. Kunnen jullie dit zo snel mogelijk in orde brengen a.u.b.? De link naar het formulier is opnieuw bijgevoegd.

De eindtoetsen worden niet meegegeven met de leerlingen. Indien u deze toch graag wil inkijken kan u dit nog aangeven in het formulier van de oudercontacten.

Maandag gaan we op schoolreis. De brief met informatie hieromtrent wordt nog doorgestuurd. Voorzie bij goed weer zonnecrème en een pet/hoedje. Goede stapschoenen zijn aan te raden.  We hopen er een fijne dag van te maken!

Dinsdag staat in de voormiddag American Games gepland te Bornem. We vertrekken op school om 8u15 met de fiets. Graag enkele ouders om ons te begeleiden (mailen naar jutta@libos.be) naar Bornem. We maken er een daguitstap van en doen in de namiddag nog een fietstochtje. Voorzie dus een rugzak met koek, drank, lunchpakket, zonnecrème en pet/hoedje. Graag ook dinsdag de T-shirt van de school dragen. Liefst ook enkele begeleiders om ons in de namiddag te begeleiden. We vertrekken om 13u terug in Breeven.

Woensdag en donderdag ruimen we de klas op. Voorzie een vod, een grote zak en plaats in de boekentas om alles mee naar huis te nemen. De boekentas komt nog elke dag mee naar school (uitgezonderd maandag & dinsdag). Woensdag staat ook de jaarlijkse netbalwedstrijd gepland tussen het 6de leerjaar en de leerkrachten.

Vrijdag sluiten we af met de eindviering en nemen we uitgebreid afscheid. Leerlingen van het 6de leerjaar kunnen indien gewenst namen van klasgenootjes op hun Libos T-shirt laten schrijven.

Wie graag foto's van het voorbije schooljaar heeft, mag een USB-stick meegeven woensdag.

Ik wil jullie graag bedanken voor het fijne schooljaar en de goede samenwerking. Als jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te stellen.

Vriendelijke groeten,

juf Jutta


Klik hier en open het formulier

2019-06-19 18:06:40

4l :: Weekverslag
 

Beste ouders,

We zijn deze korte week gestart met een fietstocht naar CC de Binder. Daar kregen we een rondleiding voor en achter de schermen. We kregen te zien hoe de dag van vandaag een film kon afgespeeld  worden, nadien mochten we ook verder rondneuzen op andere plaatsen doorheen het gebouw. (de acteursloge, achter het podium, lab,..)

Deze week stonden er ook wat toetsen op de planning. Zowel het 3de leerjaar als 4de leerjaar deden hard hun best om de toetsen van bewerkingen en taalbeschouwing tot een goed einde te brengen. Dit was niet zo gemakkelijk.

Als afsluiter van het thema "Naar de film" maken we op dinsdag (namiddag) 18/06 een stopmotion filmpje. 

Graag al meebrengen tegen maandag:

- Een grappig mopje (dat je kan uitbeelden)

- Ev. al wat materiaal om het mopje uit te beelden. (lego, playmobile, andere voorwerpen, enz.)

 Prettig weekend !

Mvg,

Juf Elien 2019-06-15 15:20:34

4l :: Vrijblijvend oudercontact juni 2de graad
 

Beste ouders,

Wij bieden vrijblijvend een oudercontact aan. We overlopen samen de resultaten, hoe het in de klas verloopt, enz..

In bijlage vinden jullie een formulier. Gelieve dit in te vullen voor donderdag 20 juni, ook indien het voor jullie niet nodig is

Mvg,

juf Elien en juf Isabelle


Klik hier en open het formulier

2019-06-11 21:41:48

4l :: Weekverslag
 

Beste ouders,

Deze week was het een hele sportieve week voor de 2de graad.

We begonnen de week met een avontuurlijke sportdag in het thema van Robinson Crusoe. Als een echt survivor deden we proeven in het bos, in en rond het water en in het gras. We leerden niet alleen hoe we moesten samenwerken, maar we leerden ook van elkaar.  Na elke geslaagde proef  riepen we onze kreet en namen we met fierheid onze vlag steeds mee naar de volgende uitdaging. We speelden een bosspel waar we ook samen een kamp mochten bouwen. We leerden boodschieten, vuur maken, boot voorttrekken, op een slackline stappen boven het water,  enz..  Kortom een heel leuk avontuur !

Deze week hadden de kids ook hun eerste eindtoets van rekenen. De toets getallen tot 1000 en 100 000 was dan ook goed gegaan. Een mooie start !

Het vierde leerjaar heeft deze week het cijferen met natuurlijke getallen en kommagetallen herhaald door een heuse cijfermarathon. De bedoeling was om per oefening kilometers te sprokkelen. Elke oefening had 2,3,4 of 5 kilometer. Hoe meer, hoe moeilijker de oefening. Na elke juiste oefening mochten ze hun aantal kilometers kleuren om zo tot 21 km (een halve marathon) of 42 km te komen.  

Het derde leerjaar heeft dan weer het hoofdrekenen tot 1000 herhaald op een leuke speelse manier. Na elke opgeloste oefening zochten ze de juiste uitkomst in een punttekening. Door  de juiste antwoorden met elkaar te verbinden, verscheen er al snel een dier. Om het cijferen te herhalen maakten ze een reis doorheen de wereld. Elk rijtje oefeningen stond in een werelddeel. Na elke juiste rij kregen ze een stempel in hun reispas. 

Als mooie afsluiter van deze week genoten we nog van de sportdag op school.

Prettig weekend !

Mvg,

Juf Elien 

 

 

 

 

 

 

 2019-06-09 10:42:55

4l :: Bezoek CC Binder voor/achter de schermen: di 11/06
 

Beste ouders,

Op dinsdag 11 juni gaan we op bezoek naar CC Binder te Puurs. We krijgen de kans om eens achter de schermen te kijken.

We vertrekken op school om 13.20u met de fiets. 

Meebrengen: een klein rugzakje met  een extra drinkbus, regenkledij

Ik ben ook nog op zoek naar  1 extra begeleider om met ons mee te fietsen. Graag een seintje via elien@libos.be 

Mvg,

Juf Elien en juf Evy

 2019-06-07 14:06:34

Algemeen :: Sportdag
 

Beste ouders,

vrijdag is het sportdag voor de lagere school. Er worden verschillende sporten aangeboden op school: tennis, voetbal, baseball, tag rugby, arrow-tag en trefbal. 

De eerste graad mag een step, rolschaatsen, skateboard, ... meebrengen voor "alles op wieltjes". 

Sportieve kledij en Libos-shirt aanhebben van thuis. 

 

Vriendelijke groeten,

juf Dominique. 

 2019-06-05 11:10:50

Algemeen :: Papa's
 

Hoera voor de papa's van Libos. 

Morgen papadag in de kleuterklassen. 

Zondag: gelukkige vaderdag!

 

Vriendelijke groeten,

juf Dominique. 2019-06-05 11:03:32

6l :: Vrijblijvend oudercontact juni
 

Beste ouders,

Het einde van het schooljaar nadert. Wij bieden vrijblijvend een oudercontact aan om de resultaten en de overgang naar volgend schooljaar te bespreken. Voor het 6de leerjaar is dit in principe dus niet nodig.

In bijlage vinden jullie een formulier. Gelieve dit in te vullen voor donderdag 20 juni, ook indien het voor jullie niet nodig is.

De eindtoetsen worden in de 3de graad niet meegegeven naar huis. Indien gewenst kunnen jullie ook via het formulier aangeven dat jullie deze even willen inkijken.

Groeten,

juf Jutta


Klik hier en open het formulier

2019-06-03 09:28:28

Algemeen :: Boek zoek
 

Beste ouders,

na onze opendeuravond op vrijdag 24 mei is een bibliotheekboek "monsterologie" blijven liggen op de speelplaats. Daarna was het boek zoek. Heeft iemand het ondertussen thuis gevonden? Graag terug meegeven dan. 

Alvast bedankt om eens te kijken. 

Juf Dominique. 2019-06-03 09:21:50

4l :: Robinson the survivor
 

Beste ouders,

Op dinsdag 4 juni neemt 3L en 4L deel aan een heuse avontuurlijke themasportdag "Robinson the survivor". (volledige dag)

We verzamelen op school om 8.25u, om dan om 8.30u te vertrekken met de fiets. We worden daar verwacht om 8.50u. 

(We zijn ook op tijd terug op school)

Locatie:

Capelderij 

Vekenstraat 1

9255 Opdorp 

Meebrengen: een rugzak met een lunch, een drinkbus (ev. nog een extra drinkbus), fruit/koek, zonnecrème, reservekledij/schoenen, regenkledij

Bij vertrek:  aangepaste sportieve kledij (Libos T-shirt op voorhand aandoen), helm en fluohesje

Graag de fiets ook eens nakijken.

Ik ben ook nog op zoek naar  1 extra begeleider om met ons mee te fietsen. Graag een seintje via elien@libos.be 

We kijken er alvast naar uit om dit avontuur samen te beleven.

Juf Elien en juf Eline

                   

 

 2019-05-26 21:34:17