LaatSTE NIEUWSBERICHTEN


4l :: Dank je wel!
 

Beste ouders,

Alvast een hele grote dank je wel voor al die leuke geschenkjes en lieve woorden.

Prettige vakantie !

Zonnige (warme) groeten,

juf Elien 2019-06-29 15:21:20

Algemeen :: Eindviering
 

Beste ouders, 

u bent vriendelijk uitgenodigd op onze eindviering, morgen vrijdag om 9u. 

Hopelijk tot dan. 

 

Met vriendelijke groeten,

juf Dominique. 2019-06-27 21:26:51

Algemeen :: Netbal
 

Beste ouders, 

morgen om 10u: wedstrijdje netbal tussen 6de leerjaar en de leerkrachten. 

Libos shirt indien mogelijk voor het 6de. 

Dat de beste mogen winnen. Supporters welkom! 

Mvg,

juf Dominique.2019-06-25 18:40:32

4l :: Dinsdag 25/06
 

Beste ouders,

Morgennamiddag wandelen we naar het speelbos. We eten daar ons vieruurtje op en spelen samen nog even in het bos. Graag de kinderen voorzien van gemakkelijke schoenen en/of speelkledij.

Mvg,

Juf Elien 2019-06-24 21:31:53

Algemeen :: Controle tekenbeten
 

Beste ouders,

de leerlingen van de lagere school hebben op schoolreis in een bos gewandeld.

Best even controleren op teken, er waren enkelen die een teek hadden. 

 

Mvg

juf Dominique. 2019-06-24 18:11:22

6l :: Fietstocht dinsdag
 

Beste ouders,

Ik heb al 1 begeleider voor zowel de voor- en namiddag. Ik ben dus nog op zoek naar 1 extra begeleider. Wie kan er in de voor- en/of namiddag? Gelieve te mailen naar jutta@libos.be .

Alvast bedankt,

juf Jutta2019-06-22 15:28:58

Lager :: schoolreis Hidrodoe
 

Beste ouders,

de verfrissende wateractiviteiten in Hidrodoe zullen welkom zijn!
Gelieve een handdoek mee te geven. Denk ook aan zonnecrème en voldoende water om te drinken. 
Zie ook de brief in de boekentas voor meer uitleg over de uitstap. 

VERTREK: 7u45!

Vriendelijke groeten,

juf Dominique. 2019-06-22 10:23:54

6l :: Afspraken laatste schoolweek 3de graad
 

Beste ouders,

wie een oudercontact heeft aangevraagd, zal via de agenda op de hoogte gebracht worden van het uur waarop ze verwacht worden. Ik heb nog niet van iedereen een antwoord ontvangen. Kunnen jullie dit zo snel mogelijk in orde brengen a.u.b.? De link naar het formulier is opnieuw bijgevoegd.

De eindtoetsen worden niet meegegeven met de leerlingen. Indien u deze toch graag wil inkijken kan u dit nog aangeven in het formulier van de oudercontacten.

Maandag gaan we op schoolreis. De brief met informatie hieromtrent wordt nog doorgestuurd. Voorzie bij goed weer zonnecrème en een pet/hoedje. Goede stapschoenen zijn aan te raden.  We hopen er een fijne dag van te maken!

Dinsdag staat in de voormiddag American Games gepland te Bornem. We vertrekken op school om 8u15 met de fiets. Graag enkele ouders om ons te begeleiden (mailen naar jutta@libos.be) naar Bornem. We maken er een daguitstap van en doen in de namiddag nog een fietstochtje. Voorzie dus een rugzak met koek, drank, lunchpakket, zonnecrème en pet/hoedje. Graag ook dinsdag de T-shirt van de school dragen. Liefst ook enkele begeleiders om ons in de namiddag te begeleiden. We vertrekken om 13u terug in Breeven.

Woensdag en donderdag ruimen we de klas op. Voorzie een vod, een grote zak en plaats in de boekentas om alles mee naar huis te nemen. De boekentas komt nog elke dag mee naar school (uitgezonderd maandag & dinsdag). Woensdag staat ook de jaarlijkse netbalwedstrijd gepland tussen het 6de leerjaar en de leerkrachten.

Vrijdag sluiten we af met de eindviering en nemen we uitgebreid afscheid. Leerlingen van het 6de leerjaar kunnen indien gewenst namen van klasgenootjes op hun Libos T-shirt laten schrijven.

Wie graag foto's van het voorbije schooljaar heeft, mag een USB-stick meegeven woensdag.

Ik wil jullie graag bedanken voor het fijne schooljaar en de goede samenwerking. Als jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te stellen.

Vriendelijke groeten,

juf Jutta


Klik hier en open het formulier

2019-06-19 18:06:40

4l :: Weekverslag
 

Beste ouders,

We zijn deze korte week gestart met een fietstocht naar CC de Binder. Daar kregen we een rondleiding voor en achter de schermen. We kregen te zien hoe de dag van vandaag een film kon afgespeeld  worden, nadien mochten we ook verder rondneuzen op andere plaatsen doorheen het gebouw. (de acteursloge, achter het podium, lab,..)

Deze week stonden er ook wat toetsen op de planning. Zowel het 3de leerjaar als 4de leerjaar deden hard hun best om de toetsen van bewerkingen en taalbeschouwing tot een goed einde te brengen. Dit was niet zo gemakkelijk.

Als afsluiter van het thema "Naar de film" maken we op dinsdag (namiddag) 18/06 een stopmotion filmpje. 

Graag al meebrengen tegen maandag:

- Een grappig mopje (dat je kan uitbeelden)

- Ev. al wat materiaal om het mopje uit te beelden. (lego, playmobile, andere voorwerpen, enz.)

 Prettig weekend !

Mvg,

Juf Elien 2019-06-15 15:20:34

4l :: Vrijblijvend oudercontact juni 2de graad
 

Beste ouders,

Wij bieden vrijblijvend een oudercontact aan. We overlopen samen de resultaten, hoe het in de klas verloopt, enz..

In bijlage vinden jullie een formulier. Gelieve dit in te vullen voor donderdag 20 juni, ook indien het voor jullie niet nodig is

Mvg,

juf Elien en juf Isabelle


Klik hier en open het formulier

2019-06-11 21:41:48

4l :: Weekverslag
 

Beste ouders,

Deze week was het een hele sportieve week voor de 2de graad.

We begonnen de week met een avontuurlijke sportdag in het thema van Robinson Crusoe. Als een echt survivor deden we proeven in het bos, in en rond het water en in het gras. We leerden niet alleen hoe we moesten samenwerken, maar we leerden ook van elkaar.  Na elke geslaagde proef  riepen we onze kreet en namen we met fierheid onze vlag steeds mee naar de volgende uitdaging. We speelden een bosspel waar we ook samen een kamp mochten bouwen. We leerden boodschieten, vuur maken, boot voorttrekken, op een slackline stappen boven het water,  enz..  Kortom een heel leuk avontuur !

Deze week hadden de kids ook hun eerste eindtoets van rekenen. De toets getallen tot 1000 en 100 000 was dan ook goed gegaan. Een mooie start !

Het vierde leerjaar heeft deze week het cijferen met natuurlijke getallen en kommagetallen herhaald door een heuse cijfermarathon. De bedoeling was om per oefening kilometers te sprokkelen. Elke oefening had 2,3,4 of 5 kilometer. Hoe meer, hoe moeilijker de oefening. Na elke juiste oefening mochten ze hun aantal kilometers kleuren om zo tot 21 km (een halve marathon) of 42 km te komen.  

Het derde leerjaar heeft dan weer het hoofdrekenen tot 1000 herhaald op een leuke speelse manier. Na elke opgeloste oefening zochten ze de juiste uitkomst in een punttekening. Door  de juiste antwoorden met elkaar te verbinden, verscheen er al snel een dier. Om het cijferen te herhalen maakten ze een reis doorheen de wereld. Elk rijtje oefeningen stond in een werelddeel. Na elke juiste rij kregen ze een stempel in hun reispas. 

Als mooie afsluiter van deze week genoten we nog van de sportdag op school.

Prettig weekend !

Mvg,

Juf Elien 

 

 

 

 

 

 

 2019-06-09 10:42:55